16 Temmuz 2014 Çarşamba

Dark Horse Gizemi ve Soma

Uzun zamandır konuşulan, tartışılan ve yüzlerce kafadan ortaya serilen yüzlerce fikrin oluşturduğu kaos sonrasında, sakin ve objektif bir yaklaşımla Katy Perry'nin oldukça konuşulan video klibi Dark Horse ve videonun bilinmeyenleri, ihtimaller doğrultusunda içerdiği gizli anlamları edindiğim dökümanlarla biraz olsun açıklık getirmek istiyorum.



Video ilk olarak şuracıkta bir dursun. Ben videonun inine girdikçe sizler de belirttiğim noktalara rahatça şahit olun.

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, sanat yönetmeni tam olarak ağlatmıştır. Bugüne kadar yapılan en bütçeli ve bir o kadar da masraf ve emekten kaçınılmamış işlerden biri olmuştur şüphesiz. Ki özellikle kalın enseli patron amcalar Katy'ye büyük yatırımlar yapıyorlar bu anlamda, kendisi için ilk değil anlayacağınız. Videonun teması ile sözlerin sahip olduğu anlamları, araştırmalarım ile sentezlediğimde ortaya çıkan verilerin tesadüfi bir şekilde gerçekleşmiş olmalarına en ufak bir ihtimal bile vermiyorum ki böylesine denk gelmiş olan zincirleme senaryonun bir tesadüf, şans eseri v.b gibi kılıflar ile yaftalayacak olanlara buradan kocca bir selam çakıyorum. Öyleyse an itibari ile konuya giriyorum.

İlk olarak, videonun illuminati patronlarınca desteklenerek var olduğunu iddia eden kesim için video klibe onların perspektiflerinden yaklaşmak ile başlıyorum. Yerli ve yabancı forumlarda dahil olmak üzere, birçok panelde, birçok insan 20 Şubat 2014 tarihinde piyasaya sunulan bu video klibin, bu tarihten 3 ay sonra gerçekleşen, canımızı lime lime yakan Soma felaketi ile bağlantılı olduğunu, bu felaketin kasıtlı bir gözdağı olduğunu, felaketin 3 ay önceden bir nevi habercisi olduğunu savunmaktadırlar. O kesimin savunduğu tez açısından olaya yaklaştığımda ciddi anlamda, genelde bu tür komplo teorilerine inanmayan insanlardan biri olmama rağmen bana dahi ''acaba mı ?'' diye düşündürmedi değil.

Videonun ilk olarak verdiği patlak, yayınlanma tarihinden çok kısa bir süre sonra, videonun (üstte), 1:14. dakikasında, afrodit karakterini canlandıran Katy ablanın huzuruna çıkan delikanlının kolyesi ile ortaya çıkmıştır. Afrodit'in kalbini çalmak için huzurunda beliren bu karakterin kolyelerinden birinde büyük bir şekilde Allah yazmaktadır. İslami cepheden gelen büyük eleştiriler sonrasında youtube yönetimi videoya el atarak 1:14 üncü dakika da kameralara yansıyan kolyeyi sansürleyerek ilk skandalın üzerini kapatmayı başarmıştır. Yersen.




Buyurunuz, sizler için olayı daha lezzetli bir hale sokabilmek adına before & after yaptım. Mevzu bahis tam olarak budur.

Bundan birkaç ay önce, ilk başlarda kıçımla güldüğüm bir savunma teorisi ile karşılaşmıştım. Herkes gibi gülüp, dalgamı geçip koca kıçımı yatırmak beni rahatsız edeceği için de bana son derece saçma gelen o iddianın üzerine düştüm. Düştüm ki şimdi ben bile ''neden olmasın'' diyebiliyorum. Ahh bu önyargılar, insan kimyasının sahip olduğu en büyük kusurlarda zirveye oynamaya adaylar.

Bu beni kahkahalara boğan iddia, 20 Şubat 2014 tarihinde yeryüzünün en geniş kapsamlı ve popüler video paylaşım sitesi olan Youtube'a yüklendiğinde, videonun linkinin kodlarında beliren ''SOMA'' eşleşmesi. Yok artık veya hadi lan ordan, beynin yanmış senin der dediğinizi duyar gibiyim. Yargı ile infazı 95 yaşında ki bir insan da yapar, vazifeniz biraz olsun karşı tezi de dinlemek olduğu sürece hayatta öğrenebileceğimiz şeylerim daimiyetinin sonsuz olduğunu çok kolay idrak edebilirsiniz, benden küçük bir dost önerisi olsun bu da.



Yukarıda gördüğünüz gibi videonun site üzerinde ki kodu tam olarak SOMA. Biraz dahi olsa matematik ve mühendislik bilgisine sahip olan arkadaşların bu durumun tesadüf olamayacağını tahmin edebileceklerini düşünüyorum. Üstelik o kodlar, matematiksel ve videonun bu sitenin tabanına yüklenen kaçıncı video olduğu ile son derece alakalı olmasına rağmen böyle bir mevzunun tesadüf olarak nitelendirilmesi ; ''Algıda seçiciliğin, global bir paranoyaya evrilmiş halidir'', başka da hiçbir açıklaması yoktur.

Kendini nimetten sanıp, bu tür tesadüflerin veri tabanını incelemek, irdelemek ve karşı tezin doğruluğunu sorgulamak için tek yaptığı şey aşağılamak ve yok saymak olan müthiş anarşist ve ılık müslüman arkadaşlarımıza söylüyorum ; bekleyin, şimdi o tezlerinizi rulo yapıp hazır bir hale getireceğim.

Konu üzerine daha fazla odaklandıkça, garip detaylara ulaşmak pek de zor olmadı. Kuran'da H.Z Musa ile Firavun arasında geçen bir olay yer almaktadır (taha suresi). Bu surenin içeriğinin ana konusu büyü ve sihir üzerinedir. Gelin bir de buradan aydınlatalım önyargıları..

Yukarı da ki, allah yazılı kolyeyi takan delikanlının, afrodit karakterinin huzuruna çıktığında keti ablamız tam olarak şu sözleri sarf etmektedir ;

so you wanna play with magic 
boy you should know whatcha falling for
baby do you dare to do this
cause i'm coming atcha like a dark horse

are you ready for ready for
a perfect storm perfect storm
cause once you're mine once you're mine
there's no going back

yani

demek ki sihir ile oynamak istiyorsun
oğlum, neye aldandığını bilmelisin
bebeğim bunu yapmaya cesaret ediyor musun?
çünkü sana karanlık at gibi geliyorum
bunun için hazır mısın hazır mısın?
mükemmmel bir fırtına, mükemmel fırtına
çünkü bir kere sen benimsin, bir kere sen benimsin
geri gitmeyecek

Katy tüm bunlardan bahsederken video klip seyrine devam etmektedir. Peki nasıl devam etmektedir ?

Kolyeli delikanlı, Katy'nin karşısına çıktığı an Katy parıltılı ellerini ileriye doğru uzatıp şunları söylemektedir ;

''demek ki sihir ile oynamak istiyorsun
oğlum, neye aldandığını bilmelisin''

Tam bu noktada taha suresi'nde ki meseleye bakıyoruz.

57. (firavun) şöyle dedi : ‘’ ey musa! Sihrin ile bizi yurdumuzdan çıkarmak için mi geldin?’’

58. ‘o halde, biz de senin sihrin gibi bir sihirle senin karşına çıkacağız. Şimdi, bizimle senin aranda, bir vakit ve bir buluşma yeri tesbit et. Senin de bizim de itiraz etmeyeceğimiz uygun bir yer olsun’.

Ardından kolyeli adam elini koynuna sokup, kocaman bir elmas çıkartıyor. Elmas o an parıl parıl parlamaktadır. Taha suresine geri dönüyoruz şimdi..

Taha 22-23 ‘’Şimdi de elini koynuna sok : Herhangi bir uğursuzluğun değik, (bizim rahmetimizin) başka bir işareti olarak bembeyaz (ışıldayarak) çıkacaktır ;

Neml Suresi 12. Ayet’te de : ‘’ Elini koynuna sok ; Firavun’a ve onun kavmine gönderilen dokuz mucizeden biri olarak, kusursuz bembeyaz olarak çıksın. Çünkü onlar fasık bir kavimdir.’’

                              Katy elması görür ve son derece şaşkın bir ifadeye bürünür, ve der ki ;

                                                 Bebeğim bunu yapmaya cesaret ediyor musun ?
Çünkü sana karanlık at gibi geliyorum

Katy elması eline alır, eşşek kadar illuminati sembolleri arasında en popüler olanı ''Horus'un (Ra) gözü'' ile elmasa bakarken ağzı kulaklarına varır ve şunları söyler ;

Bugün için hazır mısın, hazır mısın ?
Mükemmel bir fırtına, mükemmel bir fırtına

Bu fırtına meselesi de malumunuz Kızıldeniz yarılır. O mesele de aynı surede tam olarak şu şekilde geçmektedir.

77.  Gerçekten Musa’ya şöyle vahyettik ; Kullarımla geceleyin yürür (mısır’dan çık) de (asanı vurarak) onlara denizde kuru bir yol aç ; (artık firavun tarafından) yetişilmekten korkmazsın ve (boğulmaktan) endişe de etmezsin.
Arkada ki heykelin gözünde şimşek çakar ve Katy der ki ;
''Çünkü bir kere sen benimsin, sen benimsin''

Kolyeli adam yok olur, heykel de şöyle söyler ;
''There's no going back ''

yani

''Geri gitmeyecek'' veya ''Geri gidiş yok''


Kolyeli adam buharlaşıp, toz olur. Tozun içinden ise parıldayan bir dişlik çıkar. Katy onu alıp dişine takar ve pek hoşuna gider. Bu dişlik mevzusu da alakasız değildir elbet, ilham alındığı olay ise ;



H.Z Musa'nın hayatını okuyan bilir, Firavun'un sarayında yetişmiştir. Firavun, Musa'yı sevmekle beraber çocuktaki bir takım hareketlerden ve ileride tahtına göz dikebileceğinden kuşkulanmaktadır. Danışmanlarının da verdiği tavsiyeyle çocuğu sınamaya karar verir. Bir kabın içine bir parça yakut (veya som altın) ve bir adet kor haline gelmiş kömür koyarak Musa'ya uzatırlar. Böylelikle çocuğun altına olan zaafını kontrol edeceklerdir. Çocuk, önce altının parlaklığına ve cazibesine kapılıp elini altına doğru uzatırsa da daha sonra Cebrail'in Musa'nın elini tutar kor kömürü alıp ağzına atmasını sağlar. Bu yüzden Musa, hayatının önemli bir kısmında bir konuşma problemi yaşayacak, bazı harfleri düzgün telaffuz edemeyecektir.

Klibe devam ediyoruz. Bu sahneden sonra videonun devam eden sahnelerinde onlarca antik mısır simgelerinin bulunduğu bir fon önünde Katy, heykel şeklinde görünürken eli beline sarılmış bir yılan üzerinde gezinmektedir. Yine taha suresine dönecek olursak ;


17. Şu sağ elindeki nedir, ey Musa ?

18. O, benim asamdır, dedi, ona dayanırım, onunla davarlarıma yaprak silkelerim ; benim ona başkaca ihtiyaçlarım da vardır.

19. Allah ; Yere at onu, ey musa ! dedi.

20. Onu hemen yere attı. Bir de ne görsün, hızla sürünen bir yılan değil mi!

Buraya kadar olayın Kuran ile bağlantısını sizlerle paylaştım. Şimdi ise üzerinde bu kadar yatırım yapılan bir videonun, herhangi bir müzik klibi olarak geçiştirilmemesi gerektiğinin sebeplerinden birinden bahsedeceğim.

Videoda ki elmaslar ve parlayan taşlar, herhangi bir taş sıfatı altında videoda yer almıyorlar. Özellikle seçilen bu elmas ve taşların yapımında ''kömür'' kullanılıyor. Kömürün içinde ki karbonlar sayesinde bu elmaslar oluşur ve değerleri paha biçilemez olarak nitelendirilir.

Yine video klibin, Soma felaketi ile olan yakın ilişkisine gösterilebilecek olan sebeplerinden biri, video klibin konusunda özellikle vurgulanan ve her sahnesinde yer alan 'İşçilik'de önemli bir detay ifade etmektedir.



Uzun solukta işçiliği ele alan videonun bu sahnesinde, işçiler Afrodit'in huzuruna çıkan bir diğer adamın vagonlarını itmektedirler.

Klibin sonlarına doğru yer alan tüm işçiler Katy'ye (Afrodit) itaat ediyor ve önünde eğiliyorlar. Sahne gündüz saatlerini ele almış olmasına rağmen gökte bir hilal belirmektedir. Bu hilal'in de Türkiye'ye dair bir açık çek olduğunu düşünenlerin sayısı da bir hayli fazla.



Videonun sonunda, tepesi oturmamış olan illuminati piramidi yer almaktadır. Bu piramitin artık mısırdan ziyade, illuminati sembolü haline gelmesi, Amerikan Doları üzerinde yer alıp, açık açık doların üzerinde yazan ''Yeni Dünya Düzeni'' ile resmi olarak da insanlığa ilan edilmiştir


Bu konu, ön yargılarınızın siyasete ya da olayın direk görünen yüzüne aldanabileceğini göstermiştir. Bu ülkede hiç bir olay göründüğü gibi olmadı, her zaman arkasında bir şey vardı. Bu kadar büyük ve içinde ilginçlikler barındıran bi olayın da ihmal kadar basit bir şeyin sonucu olduğuna inanmasını beklemeyin kimseden. Olay illüminati bağlantısıyla cereyan etmedi belki ama altında bir şeyler yattığına inanan herkesin bunları değerlendirmesi gerekiyor.

Zihniyeti sadece ''ideal kız şöyle olmalıdır'', ''ideal erkek böyle olmalıdır''dan öteye geçemeyen vasıfsızlar dilediklerini düşünmekte özgürdürler, o ayrı.