6 Nisan 2012 Cuma

Apple Gerçeği

Şeytan dürtmesi sonucu tekrar, başıma herhangi bir bela gelmeyecekse sizleri bir konuda bilgilendirmek istiyorum. Günümüz insanının, gençliğinin, yaşlısının ve ergeninin dilinden, elinden, çükünden düşmeyen ve hayatlarının merkezi olarak belirledikleri cep telefonları olan, ''Apple & iPhone''dan bahsedeceğim sizlere. Yalnız bu, 'Sevgilim bana 4S aldığğğ, kızıaam whatsapp'dan konuşalımm :):)' şeklinde olmayacak elbette ki.

Sahip olanların büyük bir zevkle keyfini sürdüğü, sahip olmak isteyenlerinde oldukça azimli olmalarını sağlayan bu markanın ürününün bu denli başarılı olması, ısırılmış elmalı logosundan kaynaklıdır aslında. Tahmin edersiniz ki, herşeyi gören o 'göz'ün fırınından çıkma bir hamurdur Apple'da.
                                                                 Apple

                            

Evet, bildiğiniz elma. Ancak sıradan bir elma değil. Genel olarak bilindiği üzere elma, Hristiyan ve Yahudi inancında yasak olan meyvedir. Bilinenlere göre olay şu şekilde olmuştur ; Tanrı, Adem elmadan bir ısırık alır almaz Adem'i Dünya'ya kovarak onu cezalandırmıştır. Tanrı onu kovdu çünkü elma yasaklı meyveydi. Olay bununla başladı ve günümüz fenomeni 'Apple ve ürünleri'ne kadar istikrarlı bir şekilde ulaştı.


                                      

Seve Wozniak idir bu etine dolgun amcamızın adı. Herkes Apple'ı Steve Jobs ile tanımış olsa da, işin mutfağında Seve Wozniak vardır. Adam işi o kadar ilerletmiş durumda ki, adı gibi 'Ya seve seve ya da..' dercesine kült bir vaziyete getirmiş durumda. Seve Wozniak Polonya kökenli bir mason idir. İnanmıyor musunuz ?

                                
                                   
İkna oldunuz mu ? ehehehe. Wozniak, işbirliği içerisinde olduğu örgüt ile arasında ki ilişkiyi sağlam tutmuş olacak ki, yıllar yıllar öncesinden bu yana gelip, milenyumun başında bombayı çok güzel bir şekilde patlatmayı başarabildi. Başarabildi evet, ancak bu bizlere yansıyan kadar kolay olmadı. Ürünlerinde, özellikle 'iPhone' gibi öne çıkan ürününde İlluminati'ye ait kimi bariz kimi saklı olan bir çok iz taşınmasınıda extra olarak sağladı.

                                   

Bunlardan bir tanesi. iPhone'un hizmetlerinden biri olan ''App Store'' ile piramit sentezi. Hergün milyonlarca insanın kullandığı bu uygulama aslında göründüğü kadar masum değil.

                              
                                                     

Görmüş olduğunuz uygulamanın adı ''Osirix''. Osirix, iPhone'un sıkı takipçilerine sunduğu bir diğer programlardan yalnızca biri. Gördüğünüz gibi programın logosu 'Horus'un gözünden başkası değildir. Malesef ki, asıl olarak anlam ve taşıdığı ifade ile 'Özgürlük ve Adalet' içeriğine sahip olan bu göz simgesinin, örgüt tarafından sömürülmesini büyük bir üzüntüyle izlemekteyim.

                                                                                                  
Hazır olun, daha yeni başlıyoruz. Şimdi sizlere pek bilinmeyen bir detaydan bahsedeceğim. Apple'ın ürettiği ve ilk olarak satışa sunduğu bilgisayarın fiyatı nedir sizce ? Cevap ; 666,66 dolar. 666 açılımı olarak, Şeytan yani Lucifer'e (yukarıda ki), ait olan rakam olduğundan emin olabiliriz.       

Farkında olduğumuz üzere, Apple'ın birçok logosunda ki Elma renklidir.  Bakınız ;

                                           

Olayın aslı şu ; üçgen prizmaya ışık vurulduğunda, ışığın kırılması sonucunda gökkuşağı elde edilir. Hükümet bizleri 4647234 tane sınava sokuyor, elbet fizik testi çözeniniz vardır aramızda, anlayın artık.

Lucifer (şeytan)'ın kelime anlamı ''Işık getiren''dir. Işık kırılıp Apple markasının logosunda ki konforlu yerini büyük bir zevkle almıştır. Hatta birkaç örnek verecek olursam ;

                                   

'Uyanma Vakti (!)' adlı yazımda paylaştığım gibi, Pink Floyd grubunun albüm kapağında tam olarak bu olay yansıtılıyor. Anlayacağınız ; albüm kapağı, şarkılardan daha fazla şey anlatıyor.

                                    

Çocuk korku filmi olan 'Oz Büyücüsü'nden bir kare. Yeterince fazla anlam yüklü değil mi, çocuklar için.

                                  

Ve Pamuk Prenses. Altıüstü bir elmadan zehirleniyor diye yutturuldu bizlere ve geçmiş nesile. Ancak çizgi filmde ki elmada, tamamen yasak elmayı konu almaktaydı.

Anlayacağınız, Apple'ın bu denli diğerlerinden farklı ve başarılı olmasının sebebinin altında, alın teri ile sağlanmış bir başarı değil, zırhını tüm insanlığa çevirmiş örgüt ve sağladığı güç var. Bunlar, bugüne kadar sadece farkına varabildiğimiz belli başlı noktalardan biri. Kim bilebilirdi ki bu ısırılmış elma, gökkuşağı ve beraberinde getirdiği anlamları içersin. Çok fazla uzatmadan ; Adem, Elma, Gökkuşağı, ışık kırılması ve Lucifer ilişkisini sizlere resimleyerek şimdilik çekiliyorum.